Hardloopschoenen en knuffeldekens - Reisverslag uit Sydney, Australië van Willemijn Schenk - WaarBenJij.nu Hardloopschoenen en knuffeldekens - Reisverslag uit Sydney, Australië van Willemijn Schenk - WaarBenJij.nu

Hardloopschoenen en knuffeldekens

Door: Wimmelijn

Blijf op de hoogte en volg Willemijn

16 September 2011 | Australië, Sydney

Oke, hoe ga ik twee weken waarin ik heeeel veel toffe dingen heb gedaan, samenvatten in één verhaal? Wat hoogtepunten er maar uit halen dan.

M’n tweede werkweek is nu voorbij, en het is echt zo leuk! Gisteren, aan het einde van de dag, had ik zo’n relaxed gevoel over de dag! Zo van: Zo moet het zijn, zo had ik de dagen in gedachten. Ik ben nu helemaal gewend aan de routine. Hoewel, als m’n wekker gaat om 6:30, denk ik toch elke morgen: Nu al? Maar dat zit er gewoon in bij mij denk ik.

Ik zal eens een gewone dag proberen te beschrijven :-D Hoewel dit niet een hoogtepunt is, verwacht ik dat jullie staan te trappelen om dit te horen. Zo niet, scroll lekker door.
Om 7:00 zorg ik dat ik klaar ben, Bart en Fiona gaan weg tussen 7:00 en 7:15, dus niks geen rustig wakker worden. Maar om nou nog eerder uit m’n bed te gaan zodat ik relaxed een kop thee kan drinken, ehm, thanks, but no thanks. Maya is altijd al wakker om die tijd en ik haal haar direct uit bed als ik haar hoor. Ze slapen met z’n drieën op dezelfde kamer en Maya geniet er van om arme Miles en arme Yasmin wakker te jodelen, maar soms ben ik te laat en zijn ze dus om 7:00 alle drie al wakker. Ik zal het verdere ochtendritueel overslaan, dat gaat hier niet anders dan in het platte, koude, natte Nederland. Heb ik al verteld dat het vandaag 26 graden was? Hierover straks meer.
Om 8:45 moeten we richting de school van Yasmin. Miles en Maya in de wagen (zo’n wagen die ook achter de fiets kan, stuurt perfect en zitten ze heel gezellig in) en Yasmin huppelt mee. Dit alles speelt zich af naast het strand, over de boulevard. Klein detail. Het is ongeveer 15 minuten lopen, dus ik loop hier gemiddeld een uur per dag, hoe goed is dat? Je begrijpt dat ik gewoon op m’n slippers loop of m’n ballerina’s, maar dat is hier niet gebruikelijk. Wat wel gebruikelijk is: hardloopschoenen! Iedereen, maar dan ook echt iedereen loopt hier op. Achter de kinderwagen, met de hond, of gewoon in je uppie. Ook hebben heel veel mensen ze aan onder ‘gewone’ kleding, echt verschrikkelijk fout met een hoofdletter F. Goed, terug naar de dag. Rond 9:30 zijn we weer thuis, ik ruim dan de ontploffing op van borden, pannen met aangekoekte pap, en nog veel meer minder fijne dingen. Dan is het tijd om iets leuks te doen! Naar het strand, naar de speeltuin, of naar de bibliotheek. Op donderdag is hier een speciaal voorleesuur voor peuters. Er worden wat boeken gelezen, maar ook liedjes gezongen en aansluitend geknutseld. Tussen de middag weer naar huis, Maya slaapt altijd en Miles wil nooit. Maaaaaar ik heb daar een truc voor! Onze Miles heeft namelijk een vieze fleece-deken, genaamd: Dekie. Die mag hij alleen in bed, dus rond een uur of één roep ik: ‘Wooow Miles!!! Hoor je dat? Ik hoor iemand jouw naam roepen, luister goed!’ Hij zet dan grote ogen op en begrijpt eigenlijk niet goed wat ik bedoel (na een aantal keer nog steeds niet). Ik zeg dat het uit z’n slaapkamer komt en ren er naar toe, met hem in m’n kielzog (altijd al eens willen typen, nu ook voor het eerst uitgesproken). Dan gaan we samen op zoek, en ja hoor, daar ligt Dekie, bovenin z’n kast. Natuurlijk was Dekie hartstikke alleen, in die donkere kast, dus gaat Dekie in het bed van Miles liggen. Maar daar moet Miles natuurlijk bij zijn! :-D Hup, stapel boekjes erbij, ‘nee Miles, je hoeft echt niet te slapen, ga maar lekker boekjes lezen en knuffelen met Dekie’, en tien minuten later is het huis gehuld in diepe rust.
Halverwege de middag worden de apen wakker en gaan we Yasmin ophalen. Op de weg naar huis gaan we vaak de supermarkt in, en ook maken we regelmatig nog even een speeltuintje op de boulevard onveilig. Tussen 17:00 en 17:30 komt Fiona weer thuis, kort daarna Bart.

Dit is dus een ordinary day. Maar we maken ook regelmatig een uitstapje! Zo ben ik vorige week met Miles en Maya naar het aquarium geweest in het centrum van Sydney, in de haven. Ik heb daar een abonnement voor, echt heel leuk. We gingen met de ferry, en Miles ging uit z’n dak. Het aquarium is een soort Sealife in Scheveningen, maar dan groter. Met aardig wat grote haaien, en heeel veel soorten vissen, krabben, enz. Met een beetje fantasie waan je je in de oceaan! Jammer genoeg was dat niet het geval op de dag dat wij er waren, aangezien het grootste deel van Sydney had bedacht om naar the freaking aquarium te gaan. Dit werkte lekker ontnuchterend. Ik was met die grote kar, en heb nog nooit zo vaak op één dag ‘excuse me’ moeten zeggen. Vraag me af of de blauwe plekken op al die enkels van die mensen al weg zijn getrokken. Op de terugweg lagen de kleintjes allebei al snel te slapen, zie foto’s :-)

Wat trouwens heeeel toevallig is, ik kwam gisteren bekenden tegen! Namelijk Yarran met zijn ouders, hij zat vorig jaar bij mij in groep 1 :-D Echt zo ontzettend toevallig. En vandaag kwam ik Yentl tegen, een meisje dat ook uit Dronten komt, hoe raar is dat?
Vorige week heb ik op het strand Sofie leren kennen, ook een Nederlandse au pair. En wat blijkt? Ze woont vier huizen verder! Dus we zien elkaar dagelijks, met kinderen naar de speeltuin, lekker naar het strand, bla bla bla. Zo gezellig! Vanmorgen zijn we ook naar het strand geweest, en Miles en Maya zaten daarna zo onder het zand, dat er na die tijd een nieuw strand is gecreëerd in onze badkamer.
Ook hebben Sofie en ik gisteren een andere Nederlandse au pair leren kennen, Marliek, tijdens het voorleesuurtje :-) Klikte meteen leuk, we gaan morgen met z’n drieën naar het strand. Zal verder niet in details treden, ligt misschien gevoelig bij wat mensen….

Zondag ben ik met Wyke mee geweest naar C3 Church, erg tof. Wyke ken ik via Doorbrekers, maar ook via Bart en Cateleijn. Ze woont hier één straat verder, ook weer zo toevallig! En heel gezellig :-)

Ik zal nog wat leuke foto’s toevoegen. Hoewel, maar afwachten of jullie ze leuk vinden. Ik in ieder geval wel! :-D

Liefs!

• 16 September 2011 - 13:06

José:

Hee Willem!
    Wat ontzettend leuk om jouw toffe aupair-verhalen te lezen! Eén groooot avontuur.
    Schattige kids en leuk dat je al wat gezellige 'collega's' daar hebt opgeduikeld. Zo zie je maar, je bent nooit alleen!

Succes met alles!!
    Liefs José (je weet wel die van Timon, uitzicht op een lege balie ;))

• 16 September 2011 - 13:17

South Africa Mattie:

Hee Willem!
    Tof om je verhalen te lezen! Het klinkt alsof je het goed naar je zin hebt. Leuk dat je wat Nederlandse meiden ontmoet hebt en dat het daar mee klikt!
    Heel veel plezier daar nog!
    Kus

• 16 September 2011 - 13:32

Mama:

Lieve Willem,
    Leuk verhaal hoor en het geeft een goed beeld van je dag.
    Wat een schatjes, die kinders! Heerlijk dat strand. Je bent zeker ook al wel afgevallen van al dat wandelen en dat gezonde eten? Behalve die Ben en Jerry dan .....

• 16 September 2011 - 13:38

Anna:

Sneu hoor, het ziet er allemaal erg vervelend uit hihi. Kus!!!

• 16 September 2011 - 14:29

Marije:

Hey!
    Leuk om te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt! Miles is net een soort Natan met slapen, of niet...? Klinkt in elk geval erg bekend!

Tof dat je gelijk al zoveel andere meiden uit NL in de buurt hebt, praat toch wat makkelijker.
    Nou werkse/geniet lekker verder!
    Liefs van ons

PS Gisterochtend werd Natan wakker met de vraag: waar is Willemijn nou?

• 16 September 2011 - 16:25

Jen:

He Willem!

Wat heb jij het daar goed voor elkaar! Echt fijn! En wat een schattige kindjes!

Hele dikke x!

• 16 September 2011 - 19:19

Cat:

Vet!! Zie je nou wel, nog genoeg te vertellen ondanks Skype! Toffe pics! Ik ga ff de snottebel resten van m'n laptop vegen van Teddie's konijneknuffeltje.... Xx

• 17 September 2011 - 18:46

Herman En Marga:

Vanuit een regenachtig Julianadorp even een paar lekkere opmerkingen! Voor ons volgens Tijs: nog 1 week en dan veeeeeel zon, want dat hebben we altijd op Gran Canaria! Hij zei een half uur geleden: Bij ons is het nu donker, dan is het bij Willemijn licht. ( hij heeft je nog steeds in zijn systeem!!!) Herman brengt hem nu net naar bed, Dat en Bart zijn lekker uit dineren voor hun verjaardag.(verjaardagscadeau) Lekkere koppies hebben die kleine blaagjes. Ga door met genieten. Morgen wordt het weer beter, dus nog een dag genieten met elkaar. Liefs en dikke knuffel, Herman en Marga

• 20 September 2011 - 16:43

Michelle:

Hoihoi!
    Wat leuk om het bericht te lezen, je zou schrijver moeten worden zo leuk :)
    En wat leuk dat je daar nog wat mensen ontmoet waar je leuke dingen mee kan doen zeg! Ben super jaloers op het weer!, ik wil ook de zon zo graag weer is...voelen. haha
    Veel plezier daar!
    Liefs Michelle

• 26 September 2011 - 15:06

Arrianne:

Willem, wat leuk om dit alles weer te lezen over jou. Ik zal je mijn dag-indeling besparen. Lijkt er best wel veel op, alleen.............ehhhh ja naar de winkels via de beach gaat toch echt niet lukken (klein detail). Wat leuk dat je andere meiden hebt leren kennen, niet geheel onbelangrijk om daar ervaringen en gebeurtenissen mee te wisselen. Hier alles prima, en Nederland heeft nu ook de zomer ontdekt, ons geduld wordt beloond. Met de meiden alles goed, gaat lekker z'n gangetje op school, Sacha moet nog best wel wennen. Maar gaat goed komen. Tja veel indrukwekkends kan ik je niet vertellen, hoe raar is dat..... Maar moeders gaat zo maar weer eens aan het fornuis staan om weer wat op tafel te toveren. Dat mistte ik in jou verhaal. Wordt jou bordje gewoon verzorgd? Het ga je goed en GENIET!!!
    Liefs van ons allen